Hyväntekeväisyys on osa dragonmelontaa

Helsingissa järjestettävän dragonmelontatapahtuman järjestät Suomen Dragonliitto ry ja Helsingin Kanoottiklubi ry olivat ensimmäiset urheilujärjestöt, jotka ryhtyivät tukemaan HUS:in Lasten ja nuorten sairaalan - Lastenklinikan - pikkupotilaiden terveydenhoitoa taloudellisesti. Toiminta alkoi vuonna 1990.

Helsingissä järjestettyjen kilpailujen kumulatiivinen lahjoituspotti on noin 530.000 euroa.  Koko maan tasolla on dragonmelontatapahtumien avulla kerätty lasten terveydenhoidon edistämiseen yli 1.000.000 euroa vuodesta 1990 alkaen.  Melontatapahtumien järjestelyistä ovat vastanneet paikalliset melontaseurat ja ne ovat samalla voineet tapahtumajärjestelyillä kartuttaa oman varanhankintansa tuottoja.

Kansainvälisiä melojia

Huippuhetkiä

16.5.2007 Kiinan Kansantasavallan suurlähetystön kulttuuriosasto Suomessa ja Suomen Dragonliitto Ry ovat sopineet yhteistoiminnan aloittamisesta suomalaisen dragonmelontatoiminnan kehittämiseksi, kiinalaisen kulttuurin edistämisestä Helsingissä sekä suomalaisten yritysten ja suurlähetystön välisten suhteiden luomisesta Dragon 2007 tapahtuman yhteydessä.

Yhteistoimintaa koskeva sopimus allekirjoitettiin Kulosaaressa 16.5. Allekirjoittajina toimivat kulttuuriasiainneuvos Wu Shiguang ja puheenjohtaja Matti Rahikka.

25.1.2007 Ylipormestari Jussi Pajunen, Suomen Dragonliiton edustajat ja varsin suuri joukko melontajoukkueiden kippareita vieraili Lastenklinikalla suorittamassa viime elokuun melontojen avulla kerätyn rahasumman lahjoittamisen klinikan edustajille.

Lahjoitustilaisuuteen osallistuneilla oli mahdollisuus vierailla myös teho-osastolla.