Kippariohje 3/2019

Melontatapahtuma on ovella.

Keskiviikkona 14.8. ja torstaina 15.8. on vuorossa kisapaikan ja -radan rakentaminen, kaiken pitäisi olla perjantaina valmiina viimeistään klo 15.00.  Ratapoijuja lasketaan alustaville paikoilleen jo keskiviikkona.

AIKATAULU

Alustava lähtöluettelo julkaistaan 4.8. kohdassa "Lähtölistat", pyydän ottamaan yhteyttä mikäli joukkueellesi annettu aika ei sovi ja sitä on muutettava saman päivän sisällä.  Osallistuvien joukkuiden määrän muuttumisen vuoksi melonta järjestetään yksipäiväisenä 16.8.

JOUKKUEEN NIMEN TARKISTAMINEN

Tarkista joukkueesi "kilpailunimi" ja ilmoita korjaus pikaisesti toimiston sähköpostiosoitteella.

SAAPUMINEN LÄHTÖÖN

Joukkueen tulee ilmoittautua vaihtoalueella (laiturialue) 35 min ennen omaa lähtöluetteloon merkittyä lähtöaikaansa.  Lähtöaika tarkoittaa lähdön tapahtumisaikaa Kesärannan edustalla.

VAATE- JA VARUSTESÄILYTYS

Pukeutumistiloina toimii Melontakeskuksen pukuhuoneet, osassa niistä on tarjolla myös suihku ja meriuintimahdollisuus.  Järjestäjä ei vastaa pukuhuoneisiin tai muualle kisakeskukseen jätetyistä vaatteista tai muista esineistä.  Melontakeskuksen kanoottivajassa on melko paljon metallisia säilytyskaappeja, joista osa toimii 20 centin kolikoilla ja turvatasoltaan vantterammat kaapit 2 euron kolikoilla.  Kaapit eivät palauta rahoja.

KARSINTAMENETTELY

Kilpailun karsintamenettely esitetään  lähtölistan yhteydessä, alkukarsinnoissa jokainen joukkue meloo kaksi lähtöä ja niiden yhteisaika jää voimaan.  Finaaleihin selviytyvät yhteisösarjassa kaksi ja yrityssarjassa kolme nopeinta joukkuetta yhteisaikojen perusteella.  Ladies cupin joukkue kilpailee karsintalähtöjen lisäksi yhteisösarjan finaalissa.

KILPAILUSÄÄNTÖJEN TARKENNUS

Tahallisen tai törkeästä varomattomuudesta syntyneen kolarin uhriksi joutunut joukkue saa tuomarineuvoston harkinnan mukaan  uusintamahdollisuuden  seuraavassa tilanteeseen soveltuvassa lähdössä. Finaalilähtöjä ei uusita

- kolarin aiheuttanut joukkue hylätään
- melonta videoidaan ratatuomarin veneessä ja ratatuomarin ratkaisu on lopullinen

Vajaalukuisella joukkueella kilpailuun osallistuminen on mahdollista, mutta tällöin edellytyksenä on:

- henkilömäärän pienentämistä ei käytetä taktikointiin, taktikoinnin arvioi tuomarineuvosto            
- henkilömäärän pienentäminen ei kohdistu sukupuolikiintiöihin
- vajaana kilpailemiseen haetaan ennakolta kilpailun ylituomarin lupa

VENEISIIN JA VARUSTEISIIN TEHTÄVÄT "VIRITYKSET"

Järjestäjiltä on tiedusteltu mahdollisuudesta tehdä veneisiin ja/tai varusteisiin ns. virityksia. Järjestäjän kanta on ehdottoman kielteinen sellaista toimintaa kohtaan, mutta hyväksymme veneiden pohjan ulkopuolisen puhdistuksen, kunhan se tapahtuu sinä aikana kun vene on joukkueen käytössä lähtöaikojen puitteissa.

PALKINTOJENJAKO

Kiertopalkinnot jaetaan Melontakeskuksessa perjantaina 16.8.  Katso lähtölistaan perjantaiksi merkitty aikataulu.

Painettuja kunniakirjoja on tulostettavissa liiton nettisivuilta (kunniakirjan pohja). 

Kiertopalkintojen jakaminen tapahtuu ranta-alueella kuuluttajan ohjeiden mukaisesti.  Viime kauden kiertopalkinnot tulee palauttaa järjestäjille ennen finaaleiden alkamista, Vaisala lahjoittaa uuden kiertopalkinnon yrityssarjaan saavutettuaan viime vuonna kolmannen kiinnityksen.

DRAGONRAHA

Asiointi kisaterassilla tapahtuu helpoimmin käyttämällä dragonrahaa, jota voit tilata kohdasta oheispalvelut löytyvien ohjeiden mukaisesti.  Rahaa voi lunastaa myös kisapaikalla kisainfosta.

Ennakkoon mahdollisesti tilatut dragonrahat noudetaan kisainfosta.

AUTOLIIKENNE

Tapahtuma-alueelle saapumista omalla autolla pysäköintitilojen riittämättömyyden vuoksi emme suosittele, koska pysäköintipaikkoja on rajallinen määrä.  Omalla autolla saapuville suosittelemme pysäköintiä Rajasaaren pysäköintialueelle.

VALOKUVAUS

Melonnan järjestäjät ottavat kisoissa mainos- ja muistotarkoitusta sekä nettisivujamme varten valokuvia.  Pyydämme joukkueilta tietoa sellaisen mahdollisuuden varalta, että näistä otettuja kuvia ei saisi myöhemmin käyttää/julkaista.

VENEIDEN JARRUTTAMINEN JA ESTEET

Pyydän kippareita varmistamaan, että joukkue osaa tarvittaessa jarruttaa ja pysäytää veneen! Melontaradalta pyritään poistamaan niin SUP -laudat, kanootit kuin veneet, mutta  "joku" voi kuitenkin putkahtaa rata-alueelle.  Karsintalähtöjen alue voidaan sulkea melko pitävästi valvontaveneidemme avulla.

TAPAHTUMAN TURVALLISUUSSUUNNITELMA

Tapahtuman turvallisuussuunnitelma julkaistaan pääosiltaan nettisivuilla saatuamme sille pelastuslaitoksen hyväksymisen.

VIIME HETKEN KYSYMYKSET

Käytä mahdollisuuksien mukaan sähköpostia This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Go To Top